Du skal være medlem af Tåstrup Agility Klub, før du kan tilmelde dig et hold, bliv medlem her

Hent vejledningen i hvordan du indmelder og tilmelder dig klik på "Sådan gør du"
 
Sådan gør du (0.7 Mb)
OBS!
Træningspladsen ligger på:
SNUBBEKORSVEJ 24C
2630 TÅSTRUP
I dejlige naturskønne omgivelser med lukkede træningsbaner, klubhus og hyggelig gårdsplads.
Du skal være medlem af Tåstrup Agility Klub, før du kan tilmelde dig et hold, bliv medlem her

Hold tilmelding


Læs venligst hvad der kræves for at tilmelde sig de forskellige hold i TAK, inden du forsætter.

Træning i Tastrup Agility Klub
Det vil være en stor fordel at have gennemgået et lydighedskursus, inden du starter. Din hund skal være moden/klar til agilitytræning både fysisk og mentalt, når I starter. Det vil den typisk være, når den er omkring 1 år gammel. Modenheden betyder bl.a., at hunden kan klare det stressniveau, der vil være når man løber hurtigt og skal lave forskellige ting samtidigt. Der er dog stor forskel på denne alder afhængigt af racen. Små hunde bliver hurtigere voksne – Store hunde bliver senere voksne.

Hvalpemotivation
Du kan starte med din hvalp fra den er 8 uger og op til ca. 6-9 måneder, afhængig af race og modenhed.
”lige børn leger bedst” princippet – eller omskrevet – ”lige hvalpe leger bedst”. Det betyder, at vi IKKE bare slipper hundene løs i et stort samlet frikvarter, men sætter hvalpene sammen, så de har samme modenhed og størrelse, så alle får en positiv oplevelse. Vi vil helst undgå, at der er nogle hvalpe, som bliver ”kanøflet” af de andre hvalpe.
Læringen på hvalpemotivationsholdet foregår via leg og i det tempo som passer til den enkelte hvalp og dens udvikling. Hvalpens selvtillid skal langsomt udvikles og styrkes - og den skal motiveres for at lære.

Hverdagslydighed
Dette hold anbefales inden du starter på agility eller Rally-O træning.
Her kommer du med din hund, hvis den aldrig har gået til træning før, er fra ca. 6-8 mdr. og opefter, eller når du har afsluttet hvalpemotivation.
Du er også velkommen på dette hold, hvis du tidligere har gået til træning og gerne vil genopfriske/vedligeholde de forskellige øvelser. Via leg og motivation skal hunden bl.a. lære at gå pænt i line, komme når du kalder, sit, dæk og stå, samt blive på stedet. I vil lære at samarbejde, med dig som leder, til glæde for jer begge.

Lydighedsmix
På dette hold er kravet at fører og hund har gået på hvalpe hold og hverdagslydighed eller lignende andet sted.

Det er på dette hold fører og hund kan forberede sig til at gå til Agility eller Rally O ,det kunne også være i venter på jeres hund bliver gammel nok til at gå til agility eller i bare vil mere lydighed. På dette hold forventes det at i hjælper til med at få diverse redskaber ud og ind.

Det er også et krav at i træner hjemme da i får lektier for hjemme fra gang til gang. 
  • Her træner vi at hund kan arbejde uden line og blive ved sin fører
  • Vi arbejder med alle vendinger inden for Rally O og vendinger til Agility
  • At i kan dirigere jeres hund med jeres kropssprog, og det er også her vi træner kropskontrol
    via balance øvelser m. m.
  • Her introduceres du og hunden, også til nogle af Agility redskaberne f.eks. spring – tunnel – lav vippe

Agility i Taastrup Agility Klub
Begynder 1: Her starter nye hunde og førere. I lærer alle redskaberne at kende og der bliver arbejdet på at gøre jer trygge i at forcere dem både sammen- og som indkald og fremad sendelse. I vil også prøve mindre moduler efterhånden, som I bliver klar til det.

Begynder 2: Mere redskabsindlæring og nu bliver kravene til dig og din hund væsentlig højere, - både til selvstændigheden og perfektionismen. Reglerne bliver gennemgået og modulerne bliver sværere. For at bestå Begynder 2 er målet at I er 100 % trygge ved alle redskaber og kan forcere dem sammen, ved fremad sendelse og indkald - fra begge sider.

Let øvet: Nu begynder vi at arbejde mere målrettet med din ”Handling” og dit kropssprog. ”Handling” er ordet for jeres samarbejde og bevægelsesmønster på banen. Der er en masse teknikker, som I skal lære at beherske og bruge. Nogle teknikker afhænger af, hvilken hund du har og hvordan den skal trænes. Nogle teknikker skal bruges i forhold til, hvor mobil du er eller hvor hurtig din hund er. Sideløbende skal du lære at bruge dit kropssprog og din hund skal lære at læse det, så I kan samarbejde om lidt større udfordringer. Modulerne på Let øvet 1 bliver lidt større og lidt sværere. I begynder at løbe hele baner.

Øvet: Flere og sværere teknikker, samtidigt med I lærer at læse ”baner” og forstår hvordan I skal tackle forskellige situationer. Der vil blive stillet større og mere individuelle krav til både dig og din hund. På Let øvet 2 vil arbejdsafstanden mellem dig og din hund også forsøgt presset, så I kan være længere og længere fra hinanden - og stadig arbejde sammen.
Øvet: Her er det målet, at alle skal ende. Når du er kommet til Øvet niveau behersker din hund og du redskaber, alle nødvendige teknikker og har kendskab til regler og baneforståelse som gør, at I nu kan løbe agility. Nu skal I udvikle jer individuelt videre. Hvordan i ønsker at denne udvikling skal foregå er op til jeres ambitioner, tid, du og din hunds fysiske formåen o.m.a. Trænerne på dette hold bliver mere en slags ”coach”, som i samarbejde med dig planlægger din individuelle træning.

Rally
Rally-lydighed er for alle hunde, store som små, hvor den grundlæggende lydighed er på plads.
Rally-lydighed er et sjovt alternativ til ordinært lydighedsarbejde, og er et godt alternativ for hunde, der af den ene eller anden grund ikke kan løbe agility.
Hund og fører skal gennemføre en bane med skilte i nummerrækkefølge. Skiltene viser hvilke øvelser hund/fører skal udføre. Der kan f.eks. være vendinger, slalom, spring, og der kan være "stationære" øvelser, hvor hund og fører skal stoppe op og foretage sig et eller andet. Der findes i alt ca. 100 forskellige skilte/øvelser.

Forbudte racer
Taastrup Agility Klub har på generalforsamling besluttet, at vi ikke kan tilbyde kamphunderacer og blandinger af disse træning i klubben, da vi ikke kan tilbyde den trænerkapacitet som vi har erfaret at de pågældende hunderacer har brug for.
Der er generel enighed blandt vores medlemmer om denne beslutning, da mange, både trænere og medlemmer, ikke føler sig trygge ved de omtalte racer.

Ophavsrettigheder:”Taastrup Agility Klub har ophavsrettighederne til alt grafisk materiale, fotos, og artikler på hjemmesiden. Alle rettigheder forbeholdes. Tekst, Illustrationer, fotos er beskyttet i henhold til gældende dansk lov om ophavsret. Materialet må ikke gengives, helt eller delvist, hverken i trykt eller digital form, uden forudgående skriftlig aftale fra klubben/forfatterne.”

Taastrup Agility Klub - TAK - Snubbekorsvej 24C - 2630 Taastrup - email: holdfordeler@tak-agility.dk